Werkwijze

  Werkwijze webdesign

Na een eerste oriënterend gesprek maken we kennis met elkaar en worden uw wensen opgesteld. Daarna maak ik een offerte. Wanneer u akkoord bent gaan we over op de Ontwerpfase.

Tijdens het eerste gesprek is ook het hosten van de website aan de orde gekomen. Dit is de server waar de website op draait. Pien Design verzorgt een betrouwbare en snelle hosting, evenals het aanvragen en registreren van een domeinnaam.

We bekijken en beschrijven welke functionaliteiten en interacties in de website verwerkt gaan worden. Op basis daarvan gaan we kijken bij welk thema of ontwerp het beste de wensen aansluiten, eenvoud en oorspronkelijkheid spelen de hoofdtoon. Ik zoek kleuren, vormen en typografie, die de uitstraling van uw bedrijf treffend weergeven. Voortdurend vindt er een wisselwerking plaats tussen de opdrachtgever en mij, de ontwerper, net zolang totdat de klant tevreden is.

Na het akkoord van de keuze van de soort website gaat de bouw van de website beginnen. Hierbij wordt ook regelmatig overleg gepleegd of alles volgens wens verloopt. Wanneer het nodig is, werk ik samen met een webontwikkelaar.
In deze periode van de bouw is het wenselijk dat de klant, naar aanleiding van de structuur van de website, de inhoud gaat verzamelen; teksten en beeldmateriaal. Wanneer u dat wenst kan ik zorgdragen voor goede teksten en beeldmateriaal.

Wanneer de website en teksten klaar zijn, kan de website gevuld gaan worden. Het allerbeste is dat u dat zelf doet vanaf de beginfase. Ik maak een uitgebreide handleiding, waarna ik u een training geef. Tijdens deze fase vinden ook allerlei testen plaats. Wanneer u als klant bezig bent met het vullen van de website blijf ik continu aan de zijlijn staan, om u daar waar nodig is te helpen.

De website is gevuld en klaar. U bent tevreden en de website kan online geplaatst worden. Gefeliciteerd met uw nieuwe website!

Hierna is het vaak nog prettig om te evalueren of alles naar wens is gegaan. Als er nog zaken zijn die niet goed lopen dan vindt er altijd nog nazorg plaats.

Gedurende het jaar wordt voortdurend de website nog onderhouden zodat het voorzien blijft van de laatste updates. Dat is essentieel voor de veiligheid van de website en tegen hacking.

Portfolio

animated icon grafisch  Werkwijze Grafisch ontwerp

Na een eerste oriënterend gesprek maken we kennis met elkaar en worden de eisen en wensen opgesteld. Daarna maak ik een offerte. Wanneer u akkoord bent gaan we over op de ontwerpfase.

Op basis van uw wensen gaan we een verrassend design maken, eenvoud en oorspronkelijkheid spelen de hoofdtoon. Ik zoek kleuren, vormen, typografie, die de uitstraling van uw bedrijf treffend weergeven. Verschillende ontwerprondes zullen we doorlopen, afhankelijk van de offerte.

Wanneer u akkoord bent, krijgt u het logo/ontwerp toegestuurd, dat geschikt gemaakt is voor het web en voor drukwerk.

Portfolio