`
 

Werkwijze webdesign

Mijn ontwerpen zijn uniek, opvallend en passend bij uw bedrijf. Ik ontwerp en bouw websites met gevoel en spontaniteit. Kenmerken zijn licht, ruimte, heldere structuur en doelgerichtheid. De meeste websites worden ontwikkeld in het CMS ModX, een klantvriendelijk programma, waarin u zelf uw website kan onderhouden en uw teksten en afbeeldingen kan plaatsen.

Responsive
Wat is dat? De websites worden geschikt gemaakt voor alle mogelijke beeldformaten, voor zowel uw mobiel, smartphone als uw tablet. Heel belangrijk inmiddels! Google trekt websites en webshops die responsive zijn voor. Daarom adviseer ik iedereen die een nieuwe website wil of zijn website wilt laten restylen om er een Responsive website van te laten maken. Op deze manier wordt uw website het beste gevonden. En wie wil dat niet!

 

Tijdens het websiteproces doorlopen we verschillende stadia.

  • 1. Kennismaking & analyse
  • 2. Website hosting
  • 3. Ontwerpfase
  • 4. Webontwikkeling
  • 5. Website vullen en Testfase
  • 6. Website online

Na een eerste oriënterend gesprek maken we kennis met elkaar en worden uw wensen opgesteld. Daarna maak ik een offerte. Wanneer u akkoord bent gaan we over op de Ontwerpfase

Tijdens het eerste gesprek is ook het hosten van de website aan de orde gekomen. Dit is de server waar de website op draait. Pien Design verzorgt een betrouwbare en snelle hosting, evenals het aanvragen en registreren van een domeinnaam.

We bekijken en beschrijven welke functionaliteiten en interacties in de website verwerkt gaan worden. Op basis daarvan gaan we een verrassend design maken in een fotobewerkingsprogramma, eenvoud en oorspronkelijkheid spelen de hoofdtoon. Ik zoek kleuren, vormen en typografie, die de uitstraling van uw bedrijf treffend weergeven. Voortdurend vindt er een wisselwerking plaats tussen de opdrachtgever en mij, de ontwerper, net zolang totdat de klant tevreden is.

Na het akkoord van het ontwerp gaat de bouw van de website beginnen. Hierbij wordt ook regelmatig overleg gepleegd of alles volgens wens verloopt. Wanneer het nodig is, werk ik samen met een webontwikkelaar.
In deze periode van de bouw is het wenselijk dat de klant, naar aanleiding van de structuur van de website, de inhoud gaat verzamelen; teksten en beeldmateriaal. Wanneer u dat wenst kan ik zorgdragen voor goede teksten en beeldmateriaal.

Wanneer de website en teksten klaar zijn, kan de website gevuld gaan worden. Het allerbeste is dat u dat zelf doet vanaf de beginfase. Ik maak een uitgebreide handleiding, waarna ik u een training geef. Tijdens deze fase vinden ook allerlei testen plaats. Wanneer u als klant bezig bent met het vullen van de website blijf ik continu aan de zijlijn staan, om u daar waar nodig is te helpen.

De website is gevuld en klaar. U bent tevreden en de website kan online geplaatst worden. Gefeliciteerd met uw nieuwe website!

Hierna is het vaak nog prettig om te evalueren of alles naar wens is gegaan. Als er nog zaken niet goed lopen dan vindt er nog nazorg plaats.

 

Bekijk de portfolio

 

Stel uw vraag

Hebt u vragen of wilt u een offerte, schroom niet en neem contact op via onderstaande button.

Neem contact op